Essen – Erasmus

A Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának 6 tanulója tartózkodott 2 kísérő tanárral a németországi Essen városában 2017. 10. 08-14-ig.

A harmadik éve zajló "A fenntarthatóság meghatározza az életünket" című projekt soron következő találkozójára került sor.  Itt találkoztunk a bécsi Modeschule, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium és a főszervező esseni Robert Schuman Berufskolleg iskola diákjaival és tanáraival. Ezen a projekthéten a munkahelyi fenntarthatósággal foglalkoztunk. A vendéglátó iskolában minden ország egy helyi cég példáján mutatta be, hogy mit tesznek a fenntarthatóság érdekében, és ehhez kapcsolódóan nemzetközi csoportokban feladatokat oldottunk meg. A munkanyelv német nyelv volt, de az angol nyelvet is tudtuk gyakorolni.

3 céget is meglátogattunk:

- A Bäcker Peter péküzemet - mely saját napkollektoraival üzemelteti a céget Essenben

- A Trivágo cég székhelyét Düsseldorfban - mely az egyik legnépszerűbb munkahely a német fiatalok körében, mivel rengeteget tesz a dolgozói szociális ellátásáért

- Az Innogy vizierőművét, mely Essenben található a Baldeney tavon, mellyel a zöldenergia termelésben veszik ki a részüket

A céglátogatásokon kívűl megtekintettünk egy felszíni barnaszénbányát, illetve egy bányászati- és megújuló energiákkal foglalkozó interaktív múzeumot, valamint ellátogattunk Aachen városába is.

A programokon részt vett a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum főigazgatója, Andrássy Katalin és iskolánk igazgatója Leszkovich György is.

 

Tagintézményeink:

 

Keresés: