Európai Szakképzési Hét

Európai Szakképzési Hét 2017 a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában

 


A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. A szakképzés európai hetén részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért azon kiemelkedő eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai programjaikat, amelyek ösztönözik a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködést.

Programkínálat a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum tagintézményeinél

 


GYSZSZC_Szakképzés Európai Hete_hun_program

GYSZSZC_Szakképzés Európai Hete_eng_program


Szakképzés Európai Hete 2016 a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában


Szakképzés Európai Hete 2016 a Deákban

2016. december 5-én a Szakképzés Európai Hete programja keretében a tanirodai képzés módszerét gyakorlatban mutattuk be a programra látogató általános iskolás diákoknak és az őket kísérő szülőknek. A helyszín az iskolai gyakorlóhely volt, ahol 15 órától a BioLand biokozmetikai diákcég felállította standját. Bepillanthattak a munkafolyamatba, látható volt a nemzetközi tanirodai versenyre való készülődés.

A tanirodai „cég” tagjai készítették a kiállítási tárgyakat, tervezték a katalógust, tanulták a számlák kiállítását és a kereskedést. A „vevők” megszólítása után ajánlották termékeiket, válaszoltak a kérdésekre. A vendégekkel Kocsis Anett gyakorlati oktatásvezető ismertette az ügyviteli gyakorlat óra keretében folyó tanirodai munkát. A kb. 35 érdeklődő csodálkozva hallgatta, hogy a hagyományostól mennyire eltérően zajlik egy tanóra. Egy munkahely, kereskedő cég különböző „osztályain” dolgoznak a tanulók 2-3 fős team-ben. A munkacsoportok kapcsolatban állnak egymással, így oldják meg a feladatokat. Az együttműködés elengedhetetlen az egyes „munkatársak” között. Azaz, itt nem a csend uralkodik, felállni, járkálni is lehet, sőt kell a közös munka során.

A tanirodát, mint gyakorlóhelyet jellemzi, hogy a legkorszerűbb számítógépekkel, nyomtatókkal, fénymásológéppel, iratmegsemmisítővel, lamináló eszközzel stb. dolgoznak a diákok. A leendő közgazdászok érdeklődve hallgatták a tájékoztatót, kíváncsian forgatták a dokumentumokat.

Tagintézményeink:

 

Keresés: