Bolyai Iskolák 17. Nemzetközi Találkozója – Kárpátalján jártunk

2002-ben született együttműködési megállapodás a Bolyai nevét viselő középiskolák között, melynek értelmében az iskolák minden évben más településen találkoznak.

A megállapodás célja: a hazai és nemzetközi kulturális, oktatási kapcsolatok ápolása, Bolyai Farkas és János emlékének őrzése, az iskolák történetének, sajátosságainak megismerése, az érintett városok, térségek kulturális, természeti értékeinek megismerése.

A szervezetnek 9 intézmény a tagja 4 országból: 6 magyarországi, egy erdélyi, egy kárpátaljai és egy vajdasági Bolyai iskola vesz részt a találkozón.

2018-ban, a 17. találkozót április 4-7 között a kárpátaljai, aknaszlatinai Bolyai szervezte. Ennek keretében iskolánkból Bernáth Rita tagintézmény-vezető, Molnárné Tóth Erika tagintézményvezető-helyettes, Baranyai-Illés Veronika kísérő pedagógus, és 5 diákból álló delegáció töltött három felejthetetlen napot a kárpátaljai településen.

Az itt töltött idő alatt megismerhettük a kárpátaljai magyarok vendégszeretetét, elvarázsolt mindannyiunkat a Kárpátok hegyeinek szépsége, átérezhettük, mit jelent határon túli magyarnak lenni. Szemtanúi lehettük, hogy az Aknaszlatinán élő magyar közösség nehéz körülmények között ugyan, de hittel, összetartással ápolja a magyar kultúrát és hagyományokat.

Tagintézményeink:

 

Keresés: