EGÉSZSÉG-PIAC 2018

2018. március 24-én került megrendezésre az Adyvárosi Egészség-Piac rendezvény, melynek iskolánk, a Győri Szolgáltatási SZC Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnáziuma adott otthont. 

Az Egészség-Piac rendezvények célja, hogy felhívják a figyelmet az egészség fontosságára városi szintű, lakossági egészségmegőrző programokon. 12 -féle ingyenes szűrővizsgálattal, életmód és táplálkozási tanácsadással, lelki egészségvédelmi tanácsadással, egészségmegőrzési termékek bemutatójával, ételkóstolókkal, sportbemutatóval és tanácsadással, rendőrségi közlekedésbiztonsági pályával vártuk idén is az érdeklődőket, az Ady-városi lakosságot.

A programot iskolánk nevében Fekete Szabolcs tagintézményvezető-helyettes úr nyitotta meg, majd Simon Róbert Balázs önkormányzati képviselő úr üdvözölte a jelenlévőket. Végül a WHO iroda vezetője, Miklósyné Bertalanfy Mária emelte ki az egészségpiaci rendezvények jelentőségét.

A szakmai programokkal párhuzamosan a színpadon  szórakoztató műsorok követték egymást. Iskolánk Szőlővirág táncegyüttese lépett fel, utána pedig Földingné Nagy Judit olimpikon, hosszútávfutó „Életem végéig futni fogok” előadásában hívta fel a figyelmet a mozgás és az egészség összefüggésére.

Rajzpályázatot írtunk ki a gyerekeknek (óvodástól-középiskolásig) az egészséges életmódhoz kapcsolódóan.Az érdeklődők kipróbálhatták a nyugdíjasokkal, idősekkel a közös virágkészítést, de akár sakkversenyen is részt vehettek. Középiskolás diákjaink lelkesen vettek részt a rendezvény előkészítésében és örömmel végezték a délelőtt folyamán hostessként munkájukat, ezáltal is gyarapítva az iskolai  közösségi szolgálat teljesítéséhez szükséges óraszámukat. Programjainkon több 200 érdeklődő regisztrált az idei évben.

Köszönet a nagyon jól sikerült délelőttért a rendezőknek, Salakta Jusztina védőnőnek, Svidró Józsefné és Tóth Nikolett pedagógusainknak!

Tagintézményeink:

 

Keresés: