Erasmus+ Szakmai gyakorlat a kereskedelem terén az Egyesült Királyságban

Nyertes pályázatunk eredményeként 12 kereskedő és logisztikus tanulónk az angliai Portsmouth városában tölthette négyhetes szakmai gyakorlatát.

A projekt adatai:

A pályázat típusa: Erasmus+ KA1 a szakképzésben tanulók mobilitása

Projektazonosító: 2016-1-HU01-KA102-022456

Helyszín: Portsmouth, Egyesült Királyság

Időpont: 2017. június 24 – július 22.

Résztvevők: 12 diák és 2 kísérő tanár

Nyertes pályázatunk eredményeként 12 kereskedő és logisztikus tanulónk az angliai Portsmouth városában tölthette négyhetes szakmai gyakorlatát.

Célunk az volt, hogy diákjaink szakmai gyakorlati készségei, idegen nyelvi kompetenciái és társas készségei fejlődjenek. A gyakorlatuk során megvalósított tevékenységek nagyban segítették célunk megvalósulását, hiszen munkahelyeiken, a jótékonysági boltokban megismerkedhettek olyan eljárásokkal, amelyekkel magyarországi gyakorlatuk során nem találkoztak.

A kereskedelem különböző területein szereztek értékes szakmai tapasztalatokat: kis- és nagykereskedelem működése, árubeszerzés, eladás, logisztika, raktározás, pénztárgépek kezelése, marketing. Közben a munkavégzéshez szükséges úgynevezett transzferábilis készségeik is gyarapodtak: kommunikáció, csapatmunka, önálló munkavégzés, kreativitás. Az egy hónap elteltével teljesítményüket munkaadóik nagyon sikeresnek minősítették, erről a tanulók bizonyítványokat kaptak (ECVET, Europass mobilitási igazolvány), amelyek komoly segítséget jelentenek majd a munkaerőpiaci elhelyezkedésükben.

Volt lehetőségük kapcsolatot építeni más európai fiatalokkal, megismerni Portsmouth-t, illetve ellátogatni Brightonba, és egy hétvégére Londonba.

 

 

Tagintézményeink:

 

Keresés: