Győri Kossuth – Hallo Wien!

HALLO WIEN!

Az iskola idegennyelvi munkaközössége az idén egy vadonatúj kezdeményezéssel próbált kedvet csinálni a nyelvtanuláshoz, és egyben bővíteni a diákok kulturális ismereteit is, a rendezvénynek a HalloWien! nevet adták.

A rendezvény fő szervezői, Bodnár-Lémon Szabina és Markella Krisztina tanárnők, így számoltak be az eseményekről:

A rendezvény két részből tevődött össze: plakátok elkészítésből és számítógépes játékból. A plakátkészítés két héten keresztül zajlott a nyelvórákon. A plakátokon Bécs nevezetességei, híres emberei, Ausztria tájegységei, hegyei, ételei szerepeltek. Angolos csoportjaink is motiváltak voltak a plakátkészítésben, ők Angliát hasonlították össze Ausztriával. A rendezvény reklámplakátját iskolánk egyik diákja, Győre Márk tervezte számítógéppel.  Január 28-án (január 27. Mozart születésnapja!) a diákok egy általunk összeállított Internetes feladatsort (kahoot) oldottak meg.

Ezt megelőzően, a készülődés heteiben, a 14. Df osztállyal ellátogattunk Erzsébet királyné győri emlékművéhez, és a helyszínen fotót készítettünk, elolvastuk a történetét.

A játék másik fonala, a Bécsi Kávézó (Wiener Café) ötlete. Kolléganőink saját készítésű, és a győri Bécsi Kávézó által ajándékba adott sütemények kerültek felszolgálásra, Kauker Bálint tanár úr pedig előadást tartott Bécsről és nevezetességeiről. Azok a diákok kaptak süteményt, akik a verseny valamely mozzanatában (plakátkészítés vagy kahoot) részt vettek. A versenyzők Schillinget kaptak, melyet süteményre válthattak, amelyhez, természetesen, lehetett kávét ill. teát fogyasztani. A pincérnői teendőket Békési Márta tanárnő látta el.

Január 31-én, díjátadó keretében oklevelet, könyvjutalmat, mappákat, tollakat, Mozart-golyókat kaptak a helyezettek. A mappákat, tollakat, Mozart-golyókat a Hatos Nyelviskola ajánlotta fel. A könyvjutalmat, Milka csokoládét, angol csokoládét az iskola Alapítványától kapott pénzből vásároltuk.

Köszönjük a támogatásokat!

Tagintézményeink:

 

Keresés: