Ismét Verőcén jártunk

2018. április 20-21-22.- én „ A Vendéglátó- ipari Szakképző Intézmények, XVI. Kárpát- medencei, Szabadtéri „Tóth Jutka Emlékverseny””- én vettünk részt Verőcén. A pénteki érkezés, sátorállítás, konyhaberendezés, és a regisztrációs sor végigállása után a 19 csapat ünnepélyes megnyitón vett részt, ahol együtt énekeltük a Lovagrend már jól ismert indulóját.
A péntek este természetesen azzal telt, hogy újra átbeszéltük az ételeket, a tálalást és mindent amit ilyenkor kell. Aztán megtapasztaltuk azt is, hogy hiába van napközben nagyon meleg, amit földrajz órán tanulunk igaz, a völgyben eléggé hideg van hajnalban.
Szombat reggel már mosolyogva keltünk az előző évekből ismert „Kakas Techno” nem éppen halk megszólalására, majd együtt indultunk reggelizni, illetve hogy átvegyük az első nap alapanyag- csomagját.
Miután mindent megfőztünk, az utolsó kóstolásokat elvégeztük, kitálaltunk, majd az utolsó simításokat is megejtettük. Mosolyogva álltunk a kitálalt ételek mellett:

  • Tavaszi töltött palacsinta, zöld spárgás rizottóval
  • Roston sült ponty gerinc Bakonyi módra, zöldséges burgonylepény tekerccsel
  • Karamellizált gyümölcsökkel töltött farsangi fánk kagyló, kiwi hab ágyon díszelgett előttünk.

Azzal a gondolattal indultunk a zsűri elé, hogy „amit elterveztünk, sikerült!” . Ezzel az érzéssel, a nem éppen kellemes mosogatást is jó kedvvel csináltuk.
Gondolatunk be is igazolódott, az első nap zárásaként megtekinthettük az első nap eredményének listáját, amiben örömmel olvastuk hogy a Krúdy csapata első helyen zárta a napot. A délután további részét cukrászdában és a Duna- parton töltöttük. Később összeült a csapat, kártyáztunk, beszélgettünk, a verseny feszült hangulatából feloldottan, vidáman töltöttük az estét.
Vasárnap az ismerős „kakasszó” után ismét együtt reggeliztünk, majd indultunk az alapanyag csomagért. Az ételek lefőzése után, elégedettek voltunk magunkkal, hisz nem rontottunk el semmit. „Amit meg akartunk csinálni, ismét megcsináltuk!”
Az utolsó simítások, tálalás után az első nap eredménye után nem éppen nyugodtan, de egymást bíztatva, mosollyal az arcunkon vártuk hogy a zsűri elé vihessük a második napra szánt menüsorunkat:

  • Tárkonyos nyúlaprólék leves burgonyagombóccal
  • Gőzölt falusi töltött csirkemell füstölt sonkás sárgatúróval
  • Túrógombóc töltelékes Húsvéti tojás pirított mandula kéregben

Miután meghallgattuk a zsűrit, lebontottuk a sátrat, és mindent elpakoltunk, a csapatok ismét felsorakoztak és izgatottan vártuk az eredményt.
Sült ételek kategória „Arany minősítés”
Legjobb Sült Desszert Különdíj
Főtt ételek kategória „Arany minősítés”
Összesített II. hely

Felkészítő tanárunk pedig, megkapta a „Kiemelkedő szakoktatói tevékenységért” járó díjat.
Felkészítőtanár : Miléder László
A Csapat tagjai :
Katona Brigitta 12.C
Götz Vivien 11.C
Németh Kristóf 10.G
Horváth Dániel 10.G

Tagintézményeink:

 

Keresés: