Krúdy – Lesenfüchse International

Lesefüchse International 2019, országos 1. helyezés -Krúdy

  1. március 29-én került sor a Lesefüchse International nemzetközi olvasásverseny országos fordulóira, melynek idén a budapesti Deutsche Schule adott helyszínt. Nagyon szép eredmény született: iskolánk 10.I osztályos tanulója, Széll Veronika első helyezést ért el, és így továbbjutott a szeptemberben Berlinben megrendezésre kerülő nemzetközi fordulóba. Felkészítő tanár: Bitai Judit.

A versenyt a Zentralstelle für das Auslandsschulwesen (ZfA) szervezi, a DSD nyelvvizsgákban részt vevő Közép- és Kelet-európai iskolák számára. A krúdysok már hosszú évek óta minden tanévben részt vesznek ezen a megmérettetésen, melynek célja az ismerkedés a kortárs német ifjúsági irodalommal, az olvasás népszerűsítése, a beszéd- és vitakultúra és természetesen az ezekkel összefüggő idegennyelvi kompetenciák fejlesztése.

A versenyre 11 magyarországi DSD-iskola küldte el diákjait, ők délelőtt három csoportban vetélkedtek: röviden be kellett mutatniuk a négy kijelölt könyvből egy választottat, majd a könyvek témáival kapcsolatos beszélgetés, vita következett. Fontos volt megmutatniuk, hogy alaposan elolvasták a műveket és személyes véleményt is sikerült kialakítaniuk a bennük szereplő témákkal kapcsolatban. Hat tanuló jutott tovább a délutáni második fordulóba, itt még alaposabban járták körül a témákat. A második forduló győzteseként Széll Veronika került ki, aki így képviselheti hazánkat szeptemberben a berlini nemzetközi fordulón. Gratulálunk!

 

Tagintézményeink:

 

Keresés: