Krúdy – RE-AKCIÓ

Re-akció, bűnmegelőzési, prevenciós nap a Krúdyban

Re-akció néven egy új országos bűnmegelőzési programot dolgozott ki a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának felkérésére – a társszervekkel együttműködve a 2018. október 11 –én, csütörtökön a Krúdyban mutatták be a diákokat, szülőket és pedagógusokat megszólító a konstruktív pedagógia eszközeit felhasználó interaktív, tapasztalatszerzésre épülő prevenciós eseményt. A program mottója lehetne: „Ha elmondom elfelejted, ha megmutatom emlékezni fogsz rá, ha részt veszel benne, akkor megérted.” – hangsúlyozta Topa Zoltán őrnagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kiemelt főelőadója, a program koordinátora.

A esemény célja az volt, hogy a fiatalok bűnmegelőzéssel kapcsolatos ismereteit elmélyítse, cselekvőképes tudást adjon, az iskolai erőszak, egymás közti agresszió csökkenjen, a fiatalok által elkövetett bűntettek számaránya csökkenjen, pedagógusok számára hatékony ismeretek adjanak át, pozitív attitűd alakuljon ki a rendőrség felé.

Mindezt a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokkal, szakmai bemutatókkal, intézkedéstaktika bemutatásával, önvédelmi és kutyás bemutatóval, szituációs gyakorlatokkal – kábítószer-kereskedelem, rablás, verekedés – baleseti szimulációval – járművezetés ittas állapotban – oldották meg. Felhívták a figyelmet a facebook veszélyeire, hasznos ismereteket, megoldási javaslatokat adtak át a diákoknak a különböző konfliktusok kezelésére. A játékokban aktívan részt vevő diákok és pedagógusok egyaránt átélték az életből merített helyzetek nehézségeit, a döntési dilemmát. Az érzelmekre katartikusan ható napot diákok felnőttek egyaránt nem fogják elfelejteni.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy eljöttek hozzánk.

Tagintézményeink:

 

Keresés: