Nyelvünk és Otthonunk – Bolyai

Hetedik alkalommal rendezte meg iskolánk a város és a kistérség felső tagozatos diákjai számára a „Nyelvünk és otthonunk” irodalmi, anyanyelvi, kommunikációs csapatversenyt.

A verseny témája Fekete István író munkássága volt, a helyszínt pedig az idén fennállásának 200. évfordulóját ünneplő egyetem régi vár épülete szolgáltatta, melynek padjait a város egykori diákjaként maga az író is koptatta.

A négyfős csapatok a helyi Fekete-, Móra- és Bolyai-iskolából, valamint Jánossomorjáról és Mosonszolnokról érkeztek. A verseny első felében az előzetes feladatként elkészített, egy-egy Fekete-regényben szereplő állatfajt bemutató alkotásukat prezentálták a résztvevők, majd egy írásbeli feladatsoron dolgoztak. A feladatok nem ismeretekre épültek, hanem a versenyzők nyelvi logikáját, szövegértő és szövegalkotó képességeit, fantáziáját és együttműködési képességét tették próbára.

A verseny szünetében Dr. Kalmár Sándor vezette körbe a diákokat a várudvaron, és nyújtott bepillantás az ódon épület történetébe és titkos zugaiba.

A megmérettetésen a Fekete- és a Móra-iskola diákjai szerepeltek legeredményesebben, és a versenyhez csatolt „Fekete István – Egy állattörténet” c. rajzpályázaton is – névadójukhoz méltón –  a Fekete – iskola pályázói szerezték a legtöbb helyezést. Gratulálunk!

 

Tagintézményeink:

 

Keresés: