Pénzügyi és vállalkozói témahét

Magyarország először 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét (European Money Week) közel harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, valamint egy széleskörű szakmai összefogás megteremtése a pénzügyi tudatosság fejlesztésében aktív szervezetek, intézmények között. A Pénz7 rendszerint minden évben, március első felében kerül megrendezésre, de a kezdeményezéshez kötődő kísérőesemények egész tavasszal követik egymást.

A programsorozat fókuszában az országszerte számos általános- és középiskolában megvalósuló pénzügyi-gazdasági témájú tanórák állnak, melyet részben tanárok, részben vállalkozások képviselői tartanak.

A Győri Szolgáltatási SZC Mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskolájában, Informatikai és Közgazdasági Szakgimnáziumában is megrendezésre került 2018. március 5-9-ig a pénzügyi és vállalkozói témahét, melynek keretében általános iskolások hallhattak Majoros Károlytól, iskolánk közgazdász tanárától a pénz tudatos és hatékony felhasználásáról, szakgimnazista diákjaink pedig Dr Kovács Péter egyetemi tanár és a Molnár és Bányai gazdasági tanácsadó kft előadásán vehettek részt.

 

 

Tagintézményeink:

 

Keresés: