SZÉJ 2018

A „Szakmák Éjszakája” az eddigi legnagyobb méretű és látogatottságú pályaorientációs rendezvény volt hazánkban. Eltérően a hagyományos pályaválasztási vásároktól, nem szervezett, hanem szabadidős, családi tevékenységként szervezték meg a magyarországi szakképzési centrumok és az önállóan csatlakozó szervezetek. A Szakmák Éjszakája jelmondata: „Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek, melyeket nem központilag, hanem alulról építkezve kell létrehozni és minden programnak ingyenesnek kell lennie. A Szakmák Éjszakáján a tevékenységeket 4 csoportba osztják:

  • próbáld ki: interaktív programok
  • csináld meg: szakmakipróbálás
  • ismerd meg: bemutatók, előadások
  • üzemlátogatások

A hagyományos pályaválasztást támogató rendezvényektől eltérően a Szakmák Éjszakájának célja nem az intézményi beiratkozások támogatása, hanem a szakmák kipróbálása, amely elengedhetetlen a helyes pályaválasztáshoz. Szintén újdonságot jelent, hogy nem csak a közvetlenül pályaválasztás előtt álló 8.-os fiatalokat célozza meg, hanem az általános iskolásokat (elsősorban: 5-7. osztályosok), a középiskolás korosztályt és a felnőtteket.

Iskolánk másodszor vett részt 2018. április 13-án a Szakmák Éjszakája rendezvényben programszervezőként, ahol az általános iskolás korosztály számára érdekes informatikai programokat kínáltunk, kipróbálhatták a hálózatépítést, programozást, szerelést, de még a robotok világába is betekinthettek.

A nagyobbak számára (15-20 éves korosztály) előadókat hívtunk meg, akiktől hallhattak a jelenleg sikeres álláskeresési módszerekről, az állásinterjúztatásról, a sikeres önéletrajz és motivációs levél titkairól. A második blokkban a StartITup Győr képviseletében tartott két előadó is prezentációt a Startup vállalkozások sikerének titkairól, és a fiatal sikeres vállalkozók üzletszemléletéről.

Rendezvényünkön kör 70 fő látogató vett részt, mely mutatja programjaink sikerességét.

 

Tagintézményeink:

 

Keresés: